Studiotilat

Artist

Keramiikkakeskus tarjoaa Suomen ja maailman mittakaavassa ainutlaatuisen tasokkaat tilat keramiikan tekoon. Erilaisia uuneja löytyy 150 litran sähköuunista 3000 litran kaasu-uuniin ja valtavaan puu-uuniin.

Tiloissa on käytössä myös korkeatasoiset Shimpo-dreijat sekä muut keramiikan työstämiseen tarvittavat välineet. Erilaisia savia ja lasitteita on myös saatavilla.

Studiotiloista aukeaa näkymä Kirintövaaraan ja Kirintöjärvelle.

Sähköuunit

Electric kiln

Arktisen keramiikkakeskuksen studiotiloissa on kaksi sähköuunia. Rohden 1000 litran (sisämitat 90cm x 98cm x 110cm) sekä Naberthermin 150 litran uunit (sisämitat 45cm x 48cm x 55cm).

Sähköuunit sijaitsevat niille erikseen rakennetussa lisäsiivessä studion yhteydessä.

Kaasu-uuni

Gas kiln

Keramiikkakeskuksen kaasu-uuni on Suomen suurin yleisessä käytössä oleva kaasu-uuni. Ovenbouw Engineeringin valmistaman 3000 litran uunin sisämitat ovat vaikuttavat: syvyys 140 cm, leveys 150 cm ja korkeus 200 cm.

Tällä teolliseen käyttöön rakennetulla kaasu-uunilla voidaan polttaa kerralla hyvin suuriakin eriä keramiikkaa tai hyvin suuria töitä.

Puu-uuni

Suuri puu-uunimme on rakennettu keramiikka-alan ammattilaisten talkootyönä Symposiumin yhteydessä 2016. Se on sisämitoiltaan erittäin kattava ja tilavuudeltaan 2000l.

Puu-uunia hyödynnetään yleisimmin symposiumien yhteydessä tai erikseen järjestettävissä puupolttotapahtumissa. Puu-uunin käytöstä lisätietoja antaa Arktinen Keramiikkakeskus.

Materiaalit

Keramiikkakeskuksessa on saatavilla yleisimmät lasitemateriaalit sekä savet sopimuksen mukaan.

Pitkä yhteistyömme Kerasil Oy:n kanssa mahdollistaa erilaisten savien, lasitteiden ja tarvikkeiden tilaamisen Keramiikkakeskukseen tarpeiden mukaan.